logo

VZW De Schone Lier

Hullekensstraat 7

9831 Sint-Martens-Latem (Deurle)

09 282 49 93

+32(0)478 42 97 41

[email protected]

BTW: BE 450 222 035

Bank: ING: BE85 3900 3418 7606

kadertje kader

Lies kreeg haar muzikale vooropleiding in de Stedelijke Academies voor

Muziek en Woord van Roeselare en Hooglede. Haar muzikale carrière begon als fluitiste, maar al vlug ontdekte ze haar zangpassie. Ze studeerde klassieke zang aan het Conservatorium te Gent en nam deel aan masterclasses, zowel in binnen– als buitenland, bij Beatrijs de Vos, Rita Dams, Lynne Fortin, Margarida Natividade, Michael Spyres, Gabriele Micheli, Ubaldo Fabbri en Roger Vignoles.Tijdens haar opleiding werkte ze samen met Belgische dirigenten zoals Michel Tilkin, Henk Soenen, Jan Vuye en was ze regelmatig te zien op concertpodia.

 

Aan het conservatorium vertolkte ze Flora in The Turn of the Screw, Drusilla in L'incoronazione di Poppea, alsook de rol van Despina in Cosi fan tutte, geregisseerd door Gidon Saks. In 2011 vertolkte ze Adèle in Die Fledermaus,

in een regie van Philippe Lepez. In 2012 speelde ze de titelrol in een opera pastiche met muziek van Offenbach eveneens geregisseerd door Gidon Saks.

Naast concerten en recitals nam Lies in 2011 deel aan de herneming van Aida met het NTG.

 

In 2012 won ze een studiebeurs van de Rotary club voor de 'Don Giovanni masterclass' in Breno, Italië o.l.v. Francesco Algeri.

 

Alhoewel ze klassieke zangeres is van opleiding, zijn ook andere muziekgenres haar niet vreemd. 

Dit seizoen zal ze o.a. te zien zijn in de hernemingen van de productie ‘Parsifal’ met het NTG en als ‘Valencienne’ in Die lustige Witwe o.l.v. Henk Soenen.

kader NILS

Nils (°1969, Gent) begon op achtjarige leeftijd met studies viool aan de muziekacademies van Deinze, Gentbrugge, Ledeberg & Aalter. Zijn docenten waren oa Flora Van Leeuwen, Walter Lievens, Mieke De Geyter, Bernadette Bracke en Paul Malfait.

Tot op heden is Nils Violist van de “The Broken Circle Breakdown Bluegrassband”

Hij speelde de muziek in voor de soundtrack, en speelt in de film de rol van Jock. Film van Felix Van Groeningen. Van 2009 tot 2011 speelde hij in de produktie van Compagnie Cecilia : "The broken circle breakdown featuring the cover-ups of Alabama", samen met Johan Heldenbergh & Mieke Dobbels.

 

Hij speelt sedert 1990 bij artiesten als: Johan Verminnen, Elliott Murphy (VS), Suzanne McDermott (VS), Perry Rose (IRL), Guido Belcanto, Roland, Bruno Deneckere, Lieven Tavernier & HT Roberts.

Hij componeerde muziek voor het Gentse figurentheater Ultima Thule en voor Citron Bleu.

 

Website: www.nilsdecaster.net

NILS DE CASTER

kader

Bariton Paul Claus is naast lyrisch kunstenaar ook begenadigd met het talent van “de vrijwilliger”.

Overtuigd van het recht op correcte/vakkundige begeleiding en podiumkansen voor jonge kunstenaars, toekomstige amateur- of beroepsmuzikanten, zet hij zich ten volle in voor de vzw’s “De Schone Lier” en “Muziekatelier/Kalken”.

 

Dat vzw De Schone Lier volgende zomer opnieuw het vocale ensemble “Arte Vocale” kan laten optreden tijdens de Gentse Feesten, en dit al voor de 25° maal, wordt een mooie beloning.

 

Website: www.paulclaus.be

PAUL CLAUS

PAUL kader

 

ERIKA PAUWELS

ERIKA kader

Pieter (°1986) studeerde piano in de muziekacademie van Izegem bij Dirk Verbrugghe.

Op het Koninklijk Conservatorium van Gent volgde hij les piano bij Johan Duijck. Hij deed er ook ervaring op als begeleider van het koor en diverse andere projecten. Ook binnen de jazz deed hij ervaring op bij lessen van o.a. Dominique Vantomme en Ewout Pierreux.

 

Momenteel is hij actief als leraar piano aan de academie van Veurne, als begeleider bij verschillende projecten, zoals het operagezelschap Arte Vocale, o.l.v. Erika Pauwels, en treedt hij regelmatig op

met het humoristische pianoduo The Artificial Brothers.

 

Pieter is ook werkzaam als fotograaf.

 

PIETER TIEGHEM

PIETER

LIES VERHOLLE

LIES